Koopkrachtontwikkeling A’veen loopt achter op landelijk gemiddelde

AMSTELVEEN – De Amstelveense koopkrachtontwikkeling nam in 2017 minder toe dan het landelijk gemiddelde. Op nationaal niveau steeg de koopkracht met gemiddeld 0,5 procent. In Amstelveen was dit percentage slechts 0,1 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag presenteerde.

Opvallend is dat de stijging van de koopkracht vooral achterblijft in gemeenten met waar het gemiddeld inkomen hoger ligt. Zo moesten gemeenten als Wassenaar, Bloemendaal, Laren en Blaricum zelfs inleveren op de koopkracht.

Het CBS constateert dat de koopkracht het meest is gestegen in gemeenten met relatief veel paren met kinderen en werkenden. Bij paren met kinderen kwam dat deels door een hoger kindgebonden budget.

Foto: Pexels