Kunstwerk op nieuwe rotonde onthuld, maar wie heeft hem gemaakt?

AMSTELVEEN – Bij de officiële opening van de nieuwe rotonde op kruising Keizer Karelweg en Amsterdamseweg is donderdag een nieuw kunstwerk onthuld. Alleen wie het stuk heeft gemaakt is een groot mysterie…

Volgens wethouder Rob Ellermeijer is het kunststuk opgedoken tijdens de sloop van Gemeentelijk Expositiecentrum Aemstelle. In het gebouw werden met grote regelmaat exposities georganiseerd door kunstenaars uit Amstelveen en de regio. Onze collega José van Amstelveenweb heeft het beeld al eens eerder op de gevoelige plaat gezet.

Lees ook: Nieuwe rotonde maakt Keizer Karelweg veiliger en sneller

Door het ontbreken van verder informatie heeft de gemeente er nu de naam “Roger” op geplakt, en hoopt de kunstenaar op te sporen. Hoe dan ook: door de prominente locatie kan de maker met recht claimen dat zijn werk bij een zeer groot publiek bekend is.