Kunstwerken Amstelveense kinderen in de bieb

 Honderden leerlingen van de Amstelveense basisscholen hebben onlangs meegedaan aan het educatieprogramma Toekomstbeelden van Kinderen in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Vanaf woensdag 28 november is een selectie van deze ‘kunstwerken’ te zien in de Bibliotheek aan het Stadsplein. 

Meer dan 600 tekeningen werden onlangs voorgelegd aan een kritische jury. Uit dit enorme aanbod zijn 25 inzendingen gekozen. Deze geselecteerde werken zijn allemaal opgenomen in de tentoonstelling ‘Een Ontembare Kracht’ in de Bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. De tentoonstelling is daarmee een satelliet van de gelijknamige tentoonstelling in het Cobra museum. Beiden tentoonstellingen zijn nog tot 17 februari 2019 te zien.

De opening van de tentoonstelling op woensdag 28 november om 14.30 uur wordt verricht door Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek. Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

Dit project is een resultaat van de samenwerking tussen de Bibliotheek Amstelland en het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Eerder dit jaar werd al de Cobra Bibliotheekkast geopend waarin wisselende exposities te zien zijn naast de collectie kunstboeken.