Muzikale familievoorstelling ‘De Krijtring’ met Frédérique Spigt

AMSTELVEEN – Een familievoorstelling met de adem van een popconcert: De Krijtkring. Zondagmiddag 11 november is de familievoorstelling De Krijtkring (10+) – die door Trouw, Telegraaf en NRC met vier sterren werd gewaardeerd – te zien in Schouwburg Amstelveen.

Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het jeugdtheater, neemt met deze voorstelling afscheid van haar gezelschap De Toneelmakerij, maar zet voor ze gaat de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts meesterwerk De Kaukasische Krijtkring wordt omgetoverd tot een familievoorstelling met de adem van een popconcert.
Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in De Krijtkring (10+). Frédérique Spigt schreef speciaal voor deze voorstelling 15 nieuwe nummers. Zij heeft in het stuk de rol van zanger en verteller en loodst het publiek door een spannend verhaal waarin een oorlog ervoor zorgt dat een keukenmeid zich ontfermt over het kind van de gouverneur.

Zondag 11 november, aanvang 15. 00 uur. Grote zaal.

Nog meer jeugd op zondag 11 november 
Rimpelsteeltje (6+), ook te zien op zondag 11 november, is een fantasierijk sprookje waarin veel vergeten wordt. Een oude mevrouw verliest langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfverzonnen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig en soms zelfs lastig zijn. Toch maakt ze er een mooi verhaal van.

Zondag 11 november, aanvang 15. 00 uur. Kleine zaal.