NDT 2 danst Significant Moments

AMSTELVEEN – Het tweede gezelschap van Nederlands Dans Theater bestaat in 2018 veertig jaar. Ooit opgericht als springplank voor NDT 1, ontwikkelde de groep zich door de jaren heen tot een volledig onafhankelijk gezelschap. Maar de focus op de ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge talenten is onveranderd. Significant Moments stelt ze in ieder geval stevig op de proef. NDT 2 danst Significant Moments op 22 november in Schouwburg Amstelveen.

NDT onthaalt een oude vriend van de groep, Alexander Ekman, die met de dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken vol humor. Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT, maakt eveneens een gloednieuw werk. De jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Om de triptiek te voltooien, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003) werd oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1 en bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse. Trouw over Signing Off (2003): ‘Kippenvel veroorzakende duetten en briljant getimede mannentrio’s.’

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Saskia Bosman, werkzaam bij de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van het Nederlands Dans Theater. Zij zal iets vertellen over de stukken die het publiek die avond gaat zien, achtergronden van het programma en er zal een danser aansluiten voor een Q&A.
De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang wordt er geen toegang meer verleend. Aanvang salon 19.00 uur.

Donderdag 22 november, aanvang voorstelling 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen