Nieuw thuis gezocht: Britt

AMSTELVEEN – Hallo dierenvrienden! Ik ben Britt, een vrolijke en enthousiaste dame van 5 jaar oud. Samen met mijn zus Sanne ben ik hier in het dierentehuis komen te verblijven.

Ik ben gek op knuffels een aandacht. Zoals het een echte Border Collie betaamd ben ik uiteraard ook erg leergierig. Trucjes heb ik dan ook snel door. Ik heb meegelopen met het programma ‘Ducht Cell Dogs’ waarbij asielhonden samen met gedetineerden een hondentraining volgen. Hierbij heb ik ‘zit’ en ‘af’ goed geleerd, net als het aan de lijn lopen zonder trekken.

Andere honden heb ik niet zo veel behoefte aan, behalve mijn zus. Het liefste verhuizen wij dan ook samen. Mocht dit niet lukken dan zoeken mijn verzorgers een huisje zonder andere dieren voor mij.

Voor mensen die de border collie goed kennen weten dat wij actieve honden zijn en graag lange wandelingen maken. Helaas zijn lange wandelingen niet meer voor mij weggelegd. Een kwartiertje per keer is voldoende voor mij. Mijn achterhand is slecht waardoor ik mank loop. Mijn heupen zijn zo slecht dat dit helaas niet met een operatie te verhelpen is. Daarom krijg ik dagelijks pijnstilling en sta ik op Mobility brokken. Hierop functioneer ik verder goed. Ik doe graag spelletjes waarbij ik mentaal uitgedaagd kan worden, omdat ik niet zo veel meer kan wandelen.

De verwachting is dat ik zindelijk zal zijn in huis, alleen dit kan nog niet met 100% zekerheid gezegd worden. Ditzelfde geldt voor het alleen thuis zijn. Ik ben niet gewend om alleen thuis te zijn. Als mijn zus Sanne mee zou mogen naar mijn nieuwe huis, zal het alleen thuis zijn een stuk makkelijker zijn. Dit zal dan wel langzaam opgebouwd moeten worden.

Kunt u mij en het liefst ook mijn zusje die warme mand bieden?

Dierentehuis Amstelveen
Kostverlorenweg 12, Amstelveen
Contact: 088-8113440 of asiel.amstelveen@dierenbescherming.nl