Obstacle Race Ouderkerkplas haalt ton op voor kinderen met metabolische ziektes

AMSTELVEEN – De Metakids Obstacle Race heeft zondag 100.000 euro opgehaald voor kinderen met een metabolische ziektes. Ruim 380 deelnemers deden mee met een zwaar obstakel-parcours rond de Ouderkerkerplas. Het startschot werd gegeven door Diewertje Blok.

Het evenement werd georganiseerd door Stichting Metakids om aandacht te vragen voor metabole ziekten en om geld op te halen voor onderzoek. Bij kinderen met een metabole ziekte gaat er iets mis in de chemische processen van hun lichaam. Vaak ontbreekt een eiwit, waardoor het lichaam voedingsstoffen niet goed opneemt of afvalstoffen niet goed afbreekt. In Nederland zijn er meer dan 10.000 gezinnen met één of zelfs meer kinderen met een metabole ziekte. Heel vaak is er geen behandeling mogelijk.

Finishers werden ontvangen met een medaille door Dieuwertje Blok. “Alle deelnemers hebben het waanzinnig gedaan, met groot enthousiasme en veel doorzettingsvermogen,” aldus Dieuwertje. “Deze race staat symbool voor de obstakels waar kinderen met een metabole ziekte dagelijks mee te maken hebben, voor hen staan we hier met zijn allen vandaag.”