Opslagbox met 20 kilo MDMA en 12000 XTC-pillen in Aalsmeer aangetroffen

Bij een groot drugsonderzoek heeft de politie door heel Nederland twaalf personen aangehouden die betrokken zijn bij grootschalige productie en export van verdovende middelen. Op verschillende locaties zijn aanhoudingen verricht en woningen doorzocht.  In Aalsmeer werd in een opslagbox 20 kilo MDMA en 12000 XTC-pillen aangetroffen.

De actie van de politie vond plaats op maandag 26 november, en spreidde zich door heel Nederland. In onder andere Utrecht, Vleuten, Woerden, Maarssen, Houten, Waardenburg, Almere, Lopikerkapel en Aalsmeer zijn aanhoudingen en doorzoekingen verricht in woningen en opslagplaatsen. De aangehouden verdachten zijn twaalf mannen en vrouwen tussen de 38 en 61 jaar oud. Twee daarvan werden aangehouden op verzoek van de Zweedse autoriteiten, nadat de douane daar ruim 500 kilo drugs in beslag nam.

In Maarssen werd een persoon op heterdaad aangehouden bij het produceren van XTC-pillen. Er waren twee werkende tabletteermachines, ingesteld op de productie van 18.700 tabletten per uur, aangetroffen. Verder vond de politie daar ruim 44 kilo MDMA poeder, 26 kilo XTC-pillen en ongeveer 33 kilo aan poeder dat reeds vermengd was met bindmiddelen en kleurstoffen en gereed was om pillen van te maken. Daarnaast ruim 350 kg vul-/bindmiddel en andere toevoegingen voor XTC-pillen.

Video: politie.nl

Toen de politie in Maarssen bezig was met het doorzoeken van het pand en het afvoeren van de in beslag genomen verdovende middelen, arriveerde een man bij de loods die er vandoor ging zodra hij de politie zag. Na een korte achtervolging werd ook deze man aangehouden en in zijn woning een doorzoeking verricht. In Aalsmeer werd in een opslagbox 20 kilo MDMA en 12000 XTC-pillen aangetroffen.

Bij de doorzoekingen zijn naast de aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor het produceren van verdovende middelen, bijna één miljoen euro contant geld aangetroffen. Hoofdzakelijk biljetten van twintig en vijftig. Ook werden twee vuurwapens met munitie en drie alarmpistolen gevonden. Verder werden onder andere vrachtwagens, luxe personenauto’s en een geldtelmachine in beslag genomen. In het Belgische Peer werd 550 kilo MDMA-kristallen en vier sealbags met elk ongeveer 500 gram henneptoppen in beslag genomen.

De politie heeft bij de actie ook geld- en drugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van forensische opsporing, digitale opsporing, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de Belastingdienst. Meerdere aanhoudingen en doorzoekingen in de nabij toekomst worden niet uitgesloten. De verdachten worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de verdachten langer in voorlopige hechtenis blijven.

Delen tekst en foto’s: Politie.nl