Prawira en Krisna Pijloo geven zondagochtendconcert in Van der Togt

AMSTELVEEN – Gitaristen Prawira en Krisna Pijloo geven op zondag 25 november 2018 van 11.15 – 12.00 uur het eerste zondagochtendconcert in Museum Jan van der Togt, onder de noemer ‘Lita Cabellut omringd met Spaanse gitaarklanken’. Het initiatief is bedoeld om jonge aanstormende meester-musici een intiem podium en het publiek kleinschalige klassieke concerten aan te bieden.

Prawira Pijloo (1999) werd op elfjarige leeftijd bekroond met de eerste prijs bij het Jonge Musicus van het Jaar concours van het Koninklijk Concertgebouw Open. Een jaar later had ze haar eerste solovoorstelling in de grote zaal van het Concertgebouw. In 2014 won ze het EGTA Gitaarconcours, nadat ze eerder al tweede was geworden. Dit jaar voerde Prawira het eerste deel uit van Giuliani’s Concerto in A major met het Residentie Orkest en dirigent Jurjen Hempel in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast haar solospel treedt Prawira ook samen met haar broer Krisna op. Als duo speelden zij in het voorprogramma van de Spaanse gitarist Rafael Aguirre in het Concertgebouw. Het repertoire van Krisna Pijloo (1996) bestaat uit Spaanse muziek, de romantische stijl en moderne muziek. Ook hij won al tal van prijzen, zoals het EGTA Gitaarconcours 2011, Twents Gitaar Festival en Pro Guitarra.

Prawira en Krisna Pijloo hebben voor hun concert in Museum Jan van der Togt een speciaal programma samengesteld dat aansluit bij de tentoonstelling van Lita Cabellut:

Prawira Pijloo
– Fantaisie Hongroise              J.K. Mertz (6 min.)

– Julia Florida                           A. Barrios (5 min.)

– Air on the g string                  J.S. Bach (4 min.)

– Study                                     F. Sor

Krisna Pijloo
– Corfu                                     N. Kuhar (5 min.)
– Primavera porteña                 A. Piazzolla (5 min.)
– Lob der Tränen                      F. Schubert (4 min.)

Krisna en Prawira Pijloo
– Oriental                                 E. Granados (5 min.)
– Granada                                I. Albéniz (5 min.)
– La vida breve                         M. de Falla (4 min.)

Kaarten voor het zondagochtendconcert kosten € 10,-. Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en bezoek aan de tentoonstelling van Lita Cabellut na afloop van het concert. Reserveer alvast uw kaarten via rsvp@jvdtogt.nl of telefonisch op (020) 641 57 54. U kunt uw kaarten op de concertdag vanaf 10.45 uur ophalen en betalen aan de balie van het museum. De deuren van de zaal sluiten om 11.15 uur.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, www.jvdtogt.nl