Rouwgroep ‘Verlies en verdriet’ binnenkort van start

AMSTELLAND – Het uitwisselen van ervaringen met mensen die ook een partner verloren hebben geeft veel herkenning en steun. Participe Amstelland start dit najaar met de rouwgroep Verlies en verdriet. Deze rouwgroep is bestemd voor mannen en vrouwen uit Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn die hun partner onlangs, maar minimaal zes maanden geleden, hebben verloren.

De groep biedt de mogelijkheid om samen met anderen verlieservaringen te delen en te kijken hoe men opnieuw zin en invulling aan het leven kan geven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het overlijden, emoties rondom het verlies, omgang met de omgeving, veranderingen in het dagelijks leven, opnieuw betekenis geven aan uw leven, herinneringen aan de overleden partner en rituelen. De bijeenkomsten wordt begeleid door een maatschappelijk werker en een ouderenadviseur. Voorafgaand aan de start van de rouwgroep vindt een intakegesprek plaats.

De rouwgroep bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur op woensdag van 9.30-11.00 uur.

De bijeenkomsten zijn gratis. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u bellen met 0297-326670 vragen naar Rijtje Langendijk of Elly Weijers, u kunt ook een email sturen naar teamaalsmeer@participe.nu. Aanmelden uiterlijk 14 november.