Ruim 15.000 euro opgehaald bij benefietconcert Urbanuskerk

AMSTELVEEN – De door Schouwburg Amstelveen, Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en met steun van de gemeente georganiseerde benefietavond van afgelopen zaterdag heeft een bedrag van 15.815 euro opgeleverd voor de herbouw van de Urbanuskerk. Maar liefst 175 muzikanten bezorgden in een bomvolle Grote Zaal van de Schouwburg de vele Amstelveense bezoekers een prachtige avond.

Zo waren er optredens van het Harmonie Orkest Amstelveen, het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor, Etsuko Minowa, Tina Varkevisser, Trio Domenico, Musicalvereniging OVA, de Concertina’s en Popkoor Ad-Hoc, voormalig stadsdichter Koos Hagen, Alexander de Bie en Andrea Wittchen, het Amstelveens Symfonie Orkest en het Amstel Gospel Choir. De presentatie was in handen van stadsdichter Matthijs den Hollander.

In dit bericht stond eerder dat het concert vanaf woensdag terug te kijken is op RTVA.nl. Door de intensieve montage van ruim 3 uur materiaal heeft dat vertraging opgelopen. Het zal donderdag in de loop van de dag online staan. 

Op televisie wordt het concert zaterdag om 15:00 en 20:30 uur, en zondag om 13:00 en 20:30 uitgezonden. Klik hier voor de kanalen bij uw provider.

Klik hier voor meer informatie over de inzamelingsactie voor de Urbanus.

Foto: Dolf Middelhoff