Ruimere parkeertijden bezoekers Randwijck na evaluatie

AMSTELVEEN – De gemeente wil de maximale parkeerduur voor bezoekers in sommige delen van Randwijck verlengen zodat op een bezoekerspas een bezoeker de gehele dag aangemeld kan worden. De kosten blijven wel hetzelfde. Naar verwachting wordt deze aanpassing voor eind 2018 ingevoerd. De maatregel komt voort uit een evaluatie die onlangs is gehouden.

Vanaf 1 september 2016 heeft de gemeente Amstelveen betaald parkeren met vergunningen ingevoerd in delen van Randwijck. Om te peilen hoe de ervaringen van de bewoners en ondernemers zijn met het betaald parkeren, heeft onderzoeks- en adviesbureau Team Vier een enquête verspreid onder 1171 adressen, waarvan 25% de enquête heeft ingevuld. De bewoners en ondernemers beoordelen het betaald parkeren in Randwijck gemiddeld met een 7.

Wethouder parkeren Floor Gordon: ,,Wij zijn tevreden met de uitkomst van deze enquête. De lage tarieven voor de vergunning en het gemak van het aanvragen van een vergunning hebben een belangrijke rol gespeeld in de beoordeling van de bewoners en ondernemers.”

Gemiddeld waarderen bewoners en ondernemers het betaald parkeren met vergunningen in hun wijk met een 6,9. Het aanvragen van een vergunning scoort een 7,7. Ook de communicatie over de invoering scoort een 6,9. Minder goed scoort het aanmelden van het bezoek via web, automaat of telefoon: een 5. Daarnaast zijn veel bewoners en ondernemers niet tevreden over de maximale parkeerduur van vier uur. “Waarom kan ik mijn bezoek niet direct voor 8 uur of de gehele dag aanmelden?”.

De gemeente belooft hard aan de slag te gaan om de punten waarop slecht wordt gescoord verbetering aan te brengen.