Sinterklaas is klaar voor intocht Amstelveen 2018

AMSTELVEEN – Sint Nicolaas komt samen met meer dan honderd pieten zaterdag weer naar Amstelveen. Hij vertrekt vanaf het Amstelveens College vanwaar hij zijn route via het Oude Dorp zal vervolgen naar het Stadshart. Sinds vorig jaar loopt deze route niet meer over de Handweg maar via het Veenendaalplein.

Op het Stadshart zal dj Piet vanaf 11.00 uur aanwezig om de aanwezige kinderen warm te maken voor de komst van Sinterklaas die rond 12.00 zal arriveren. Hij zal dan worden verwelkomd door burgemeester Bas Eenhoorn. Daarna neemt het oude intochtcomité de activiteiten over met de traditionele voorstellingen van Hoky Poky en daaropvolgend de ontmoeting met Sinterklaas.

De route die wordt afgelegd is als volgt:

10:30 uur Rotonde Sportlaan- Van der Hooplaan
10:35 uur aankomst Van der Hooplaan
10:40 uur aankomst rotonde Lindenlaan
10:50 uur aankomst kruising Lindenlaan – Keizer Karelweg
11:00 uur aankomst Veenendaalplein – Bovenkerkerkade
11:10 uur aankomst Stationstraat – Dorpsstraat
11:15 uur aankomst oversteek A9
11:20 uur aankomst Amsterdamseweg – Molenweg
11:35 uur aankomst Graaf Albrechtlaan – Keizer Karelweg
11:40 uur aankomst Graaf Albrechtlaan – Rembrandtweg
11:50 uur aankomst Rembrandtweg – Mr. G. Groen van Prinsterenlaan
12:00 aankomst Stadsplein gevolgd door rondgang

Vanwege de toenemende drukte op de route worden al enkele jaren aanvullende maatregelen genomen:

De maatregelen zijn er op gericht op de veiligheid van de stoet en de bezoeker die langs de route staan te kunnen garanderen. Daarnaast zijn deze maatregelen om er voor te zorgen dat de hulpdiensten het gebied goed kunnen bereiken in geval van een calamiteit en de stoet veilig hun route kunnen rijden en lopen. Het gaat om de volgende maatregelen die alleen gelden op 17 november 2018.

De Stationsstraat, het Oude Dorp, de Amsterdamseweg tot kruispunt Molenweg zijn tussen 10:00 en 11:30 uur gesloten voor autoverkeer. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de parkeerplaatsen in de Stationsstraat en de parkeerterreinen gelegen aan de Ouderkerkerlaan. Bezoekers die met de auto komen kunnen het gebied niet in en uit. We adviseren de auto vooraf vooral te parkeren op de parkeerplaats bij het Raadhuis.
Bewoners van de daarom heen liggende gebieden binnen de afzetting kunnen wel het gebied verlaten, maar niet inrijden.