Sinterklaasintocht 2018 feestelijk verlopen

AMSTELVEEN – De Sinterklaasintocht is weer feestelijk verlopen. Bij de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan verzamelden vanmorgen diverse pieten. Hiervandaan werd in een grote stoet via het Oude Dorp naar het Stadsplein gereden.

Tijdens de intocht deden diverse organisaties mee. Zo was de scouting vertegenwoordigd, reed de brandweer mee met de jeugdbrandweer en een oldtimer en waren er fanfare en pietenbands. Honderden kinderen stonden langs de route en keken naar de goedheiligman die vrolijk op zijn paard naar de kinderen zwaaide.

Aangekomen op het Stadsplein werd Sinterklaas met zijn pieten ontvangen door de burgemeester en de kinderburgemeester. Hierna werd het Sinterklaasfeest voortgezet in de Amstelveense Schouwburg met voorstellingen van clown Hoky Poky.

Een aantal pieten namen de camera’s over van RTVA en hebben een uitgebreid verslag gemaakt. Deze zal vanaf maandag te zien zijn op RTVA!