Toneelklassieker ‘Kras’ te zien in Schouwburg Amstelveen

 Paul Knieriem neemt op spectaculaire wijze afscheid bij Toneelschuur Producties met een groot ensemblestuk, gespeeld door een achtkoppige topcast met onder anderen Marlies Heuer en Malou Gorter. Na Troje Trilogie kiest Knieriem opnieuw voor een Nederlandse toneelklassieker: Kras (1988) van Judith Herzberg. Kras is op dinsdag 22 november te zien in Schouwburg Amstelveen.

Elke nacht haalt een insluiper het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de zeventig, overhoop. Wonderlijk genoeg wordt er nooit iets vermist. Is er wel sprake van inbraak? In ieder geval krijgt Ina nu elke dag haar kinderen te zien: de ongetrouwde dochter Do die altijd voor iedereen klaar staat en dat wil weten ook; de zoons William en Theo die huwelijksproblemen hebben en de jongste zoon Manfred die zich druk maakt over het milieu en wat alles kost. Over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen.

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseert de schouwburg een Salon. De Salon wordt verzorgd door dramaturg Joris van der Meer. Hij neemt het werk van Judith Herzberg als uitgangspunt, de regie van Paul Knieriem en de voorstellingstekst en -thema’s van Kras. De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wordt er geen toegang meer verleend en vol=vol.

Dinsdag 22 november, aanvang voorstelling 20.30 uur. Aanvang salon 19.30 uur.