Urbanuskerk weer puinvrij

foto: Rina Mönch / Stichting Vrienden Bovenkerkse Urbanus

AMSTELVEEN – De afgelopen dagen is er hard gewerkt om al het puin uit de St. Urbanuskerk te ruimen. Tijdens de brand op 15 september eerder dit jaar kwam stortte een deel van het dak in als gevolg van de grote brand.

Afgelopen woensdag werd begonnen met het opruimen. Containerladingen puin zijn uit de kerk gehaald. Alle materialen zijn gesorteerd, het hout, de stenen, leien en al het overige materiaal waaronder de stoelen. Ook zijn de nog bruikbare stenen er tussenuit gehaald. Na een aantal dagen hard werken mocht het resultaat er vrijdagmiddag 9 november wezen. Al het puin is opgeruimd en op de foto is goed de huidige staat van de binnenkant van de kerk te zien.

Een vrijwilligster van de Urbanuskerk benadrukt dat de kerk van binnen op veel plaatsen nog steeds niet veilig en begaanbaar is. Ondanks dat de eerste indrukken van het interieur hoopvol zijn, kunnen veel vragen over de staat van het interieur nog niet beantwoord worden. De staat van de gewelven brengt nog te veel risico’s met zich mee om onder deze gewelven verder onderzoek te doen. Zodra daar meer nieuws over is wordt dat bekend gemaakt op de website van de Urbanuskerk.

Foto: Rina Mönch / Stichting Vrienden Bovenkerkse Urbanus