Wethouder Gordon zet Amstelveense ondernemers in het zonnetje

AMSTELVEEN – Wethouder Economische Zaken Floor Gordon heeft op de Dag van de Ondernemer verschillende Amstelveense ondernemers in het zonnetje gezet en ze bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. In Amstelveen werden afgelopen vrijdag diverse activiteiten georganiseerd voor ondernemers. Wethouder Gordon ging onder andere langs bij wijkwinkelcentra Groenhof en Van der Hooplaan en bij een ontbijtbijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) over ‘Succesvol verbinden’.

Bij wijkwinkelcentra Groenhof ging Wethouder Gordon eerst buurten bij de vernieuwde winkel Groenhof Optiek. Leoniek Faas ontving haar. Wethouder Gordon: ,,Het winkelcentrum wordt nu verbouwd, maar wel met een mooi vooruitzicht. Er komt een Lidl bij, naast de Albert Heijn en de Jumbo. Ook komen er een aantal speciaalzaken bij. Het is een goed draaiend winkelcentrum.”

Ook had de wethouder een ontmoeting met de andere winkeliers in De Bolder. De voorzitter van de winkeliersvereniging Karlo Totri (eigenaar van de kapsalon): ,,De winkels zijn tijdens de verbouwing bereikbaar. Goed dat de gemeente aandacht heeft voor de situatie van het winkelcentrum en ik ben blij dat de wethouder langs komt om de ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens de verbouwing. En het gaat straks heel mooi worden.” De winkeliers vroegen o.a. aandacht voor de samenstelling van de wijk, verkeersveiligheid en de relatie met De Bolder.

Bij wijkwinkelcentra Van der Hooplaan had wethouder Gordon een gesprek met Cor Mulder, voorzitter winkeliersvereniging Van der Hooplaan en eigenaar van Martha de Groot. Daarna maakte ze een rondje langs de winkels aan de Van der Hooplaan, waaronder visspecialist H. Schilder, die verschillende landelijke prijzen heeft gewonnen. Cor Mulder: ,,Mooi dat de Wethouder Gordon langskomt en interesse toont in ons winkelcentrum. We zijn een actieve winkeliersverenging, die allerlei acties voor inwoners organiseert.”

Op de Dag van de Ondernemer hielpen de Gemeente Amstelveen en PIM Noord-Holland (www.pimnh.nl) innovatieve en duurzame ondernemers verder met groeivragen tijdens lunch-rondetafelgesprekken in het Raadhuis. Tijdens deze gesprekken hielpen adviseurs met een brede kennis van financiering ondernemers verder met concrete vragen over het groeien van hun onderneming.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: ,,Ondernemers zijn belangrijk voor Amstelveen, ze zien kansen en nemen risico’s, waardoor er banen ontstaan en verbindingen met andere bedrijven en inwoners. Het is inspirerend om ondernemers te spreken. Ze geloven in hun bedrijf, werken ontzettend hard en zijn trots op hun team. Ik vond het ontzettend leuk om vandaag een compliment te mogen geven aan de lokale detailhandel en het MKB in Amstelveen. We mogen trots zijn op ons gezonde ondernemersklimaat. Vanuit het college blijven we ons hier hard voor inzetten.”