Wethouders in gesprek met…

 Er gebeurt veel in het Stadshart. Of het gaat om een toekomstige, versmarkt, cultuurstrip of bioscoop. Om korte lijnen te hebben met het Stadshart gaat het college regelmatig om tafel met belanghebbenden in het Stadshart. Zoals nu met bewoners en vertegenwoordigers van de markt  maar de afgelopen periode ook met vertegenwoordigers van de horeca en met winkeleigenaren. De ontwikkelingen in het Stadshart zijn in volle gang. Deze korte-lijnen-overleggen vinden dus meer en meer gaan plaats.

In gesprek met de markt
Wethouders Floor Gordon en Herbert Raat spraken afgelopen week met een vertegenwoordiging  van de markt in Amstelveen. Net als alle andere belanghebbenden in het Stadshart volgt de markt  de ontwikkelingen op de voet. Want veranderingen in de openbare ruimte rondom het Stadsplein hebben bijna automatisch consequenties voor de markt. In het gesprek met de markt kwamen de mogelijke veranderplannen van Unibail Rodamco aan bod. Beide partijen onderstrepen  het belang om de markt goed aangehaakt te houden bij de ontwikkelingen in het Stadshart.

In gesprek met bewoners Buitenplein
In Amstelveen Inzicht ontving wethouder Herbert Raat later in de week bewoners van het Buitenplein. Besproken werd de stand van zaken aan de Oostzijde van het Stadshart zoals Hudson Bay en bijvoorbeeld over de vernieuwing van het Binnenhof. Wethouder Raat gaf aan een voorstander te zijn van vernieuwing aan die zijde van het Stadshart. Tegelijkertijd gaf hij aan begrip te hebben voor de bewoners die onzekerheid hebben over wat Unibail Rodamco van plan is. Hij is van mening dat Unibail Rodamco in gesprek moet met de bewoners om te zoeken naar een manier om tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.