Zoektijd sociale huurwoning Amstelveen gemiddeld 4,8 jaar

AMSTELVEEN – De zogenoemde zoektijd om een sociale huurwoning te vinden in Amstelveen bedraagt gemiddeld 4.8 jaar. Zoektijd geeft aan hoe lang het duurt voordat iemand een huis vindt, vanaf de eerste keer dat hij op een woning reageert. De gemiddelde inschrijftijd in Amstelveen is schrikbarend hoog. Die is in Amstelveen bijna 22 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek ruim 25.000 sociale huurwoningen die van oktober 2017 tot met september 2018 werden verhuurd via Woningnet. Het gaat om woningen voor huishoudens met een laag inkomen. De maximale huur voor zo’n woning is wettelijk vastgelegd op 710 euro.

De gemiddelde inschrijftijd in buurgemeente is lager: Uithoorn 18,8 jaar en Aalsmeer 17,5 jaar.

Foto: Mike van de Ruit