450 handtekeningen voor betere busverbinding Westwijk

 Wethouder Verkeer & Vervoer Rob Ellermeijer heeft donderdag 13 december  450 handtekeningen in ontvangst genomen voor een betere busverbinding in de Westwijk. Hij was daarvoor naar Wijksteunpunt Dignahof gekomen. 

De wethouder bezocht Dignahof ook al in oktober. De bewoners maken zich zorgen over het openbaar vervoer. Met name het opheffen van buslijn 199 tussen Westwijk en busstation Amstelveen zien zij als een groot gemis. Deze buslijn verbond de Dignahoeve rechtstreeks met onder andere Ziekenhuis Amstelland en het Gezondheidscentrum Duizendblad aan de Kamillelaan.

“Ik heb in oktober goed geluisterd naar de bewoners”, zegt wethouder Ellermeijer. “Ik deel de zorgen over het Openbaar Vervoer in de wijken in Amstelveen en in het bijzonder de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra zoals Duizendblad, Marne en het ziekenhuis. Daarom ben ik ook enorm verheugd met zoveel handtekeningen. Ik zal deze mede gebruiken in het overleg met de Vervoerregio en Connexxion om aan te geven hoe urgent de wensen van de bewoners zijn.  De gesprekken zijn in de eindfase en de handtekeningen zijn daarbij een goede extra steun.”