Amstelveens gezin speelt hoofdrol in campagne tegen armoede

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft verschillende regelingen om mensen die moeten rondkomen met weinig geld te helpen. Afgelopen vrijdag werd er in het Cobra Museum een nieuwe lokale campagne tegen armoede gestart samen met Tanja, Joy en Duuk. Dit Amstelveense gezin leeft in de bijstand en staat centraal in de gestarte campagne.

Het gevoel van schaamte bij mensen die in armoede leven is meestal erg groot. Vaak durven mensen niet om hulp te vragen. Daarom wil de gemeente Amstelveen met deze campagne laten zien dat weinig geld hebben niet iets is om je voor te schamen.  De gemeente maakte een mini-documentaire over Tanja en haar gezin. Daarin kwam naar voren hoe zij op een creatieve manier rondkomen. de mini-documentaire is te zien op de website van de gemeente.