Amstelveens initiatief steunt 3FM Serious Request

AMSTELVEEN – In Amstelveen is een initiatief gestart om 3FM Serious Request te steunen. Dit jaar zamelen de dj’s van 3FM geld in voor onder anderen het goede doel ‘Reanimatie in Nederland’. Het lokale initiatief in Amstelveen wil geld inzamelen door middel van een gaarkeuken, waar donateurs kunnen aanschuiven voor een warme maaltijd en gezelligheid.

Het initiatief komt van de Amstelveense Claudine Schafhuizen. Zij organiseert op 18 december vanaf 17.00 uur een benefietavond in de sportkantine van AmstelveenHeemraad (Sportlaan 33, Amstelveen). Alle mensen die online aan het initiatief hebben gedoneerd, zijn welkom. Het is ook mogelijk om ter plekke te doneren. Deze avond zal er een gaarkeuken aanwezig zijn, die bezoekers voor €7,50 een maaltijd voorschotelt die bestaat uit een hoofdgerecht, een dessert en een drankje. Daarnaast zal er de gelegenheid zijn om te genieten van de muziek die wordt gemaakt en om gezellig een praatje te maken met andere bezoekers.

De keuzes zijn als volgt:

  • Hoofdgerecht: Boerenkoolstamppot met rookworst of andijviestamppot met gehaktbal. Van beide gerechten is ook een vegetarische of halal variant beschikbaar.
  • Dessert: Tiramisu, fruitsalade of 2 bolletjes ijs met slagroom.

3FM Serious Request haalt dit jaar geld op voor onder anderen het goede doel ‘Reanimatie in Nederland’. Het lokale initiatief in Amstelveen is georganiseerd om 3FM te helpen zoveel mogelijk geld op te halen.

Het geld dat 3FM Serious Request ophaalt, wordt gedoneerd aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis zal het geld gebruiken om reanimatiecursussen te geven. Zo’n cursus kost ongeveer €40,- en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren.

Het Rode Kruis zal het geld ook gebruiken voor het plaatsen van AED’s (Automatische Externe Defibrillator). Dit is een apparaat dat wordt gebruikt bij mensen die een hartstilstand krijgen. Door middel van een elektrische schok kan een AED het hartritme herstellen. Het Rode Kruis plaatst de AED bij scholen, wijkteams of buurthuizen om ervoor te zorgen dat hulpverleners de goede middelen hebben om direct in actie te komen. Dit kost zo’n €1100,- per AED.

Aanmelden voor de benefietavond kan tot en met komende vrijdag. Dit doe je door een mailtje te sturen naar degaarkeuken@gmail.com of te bellen naar 06-11082050. Daarbij wordt gevraagd om je maaltijdvoorkeur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de benefietavond.

Meer over de actie van 3FM Serious Request is hier te lezen.

Foto: Wikimedia Varaine