Amstelveenvoorelkaar zoek Secret Santa’s

AMSTELVEEN – In Amstelveen voelt 44% van de inwoners zich weleens eenzaam. Daarom roept Amstelveenvoorelkaar de inwoners van Amstelveen op om iets voor een ander te doen tijdens de feestmaand december. Dit willen zij doen door de inzet van zogenoemde Secret Santa’s.

Het idee van ‘Secret Santa’s’ is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. ,,Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een vriendelijke boodschap,” legt Margo Rijerkerk, projectleider van Amstelveenvoorelkaar uit.

Margo: ,,We zoeken bijvoorbeeld ‘Smullende Santa’s’ die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. Ook kun je je opgeven als ‘Schrijvende Santa’. Als ‘Schrijvende Santa’ schrijf je een kerstkaartje voor iemand die dit kan gebruiken.”

Amstelveenvoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als ‘Secret Santa’. Zij gaan kerstkaarten schrijven aan inwoners van Amstelveen die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. ,,Iedereen kan meedoen en iemand opgeven voor een kaartje te ontvangen. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!,” aldus Margo Rijerkerk.

Je kunt je opgeven als Secret Santa via www.amstelveenvoorelkaar.nl/secretsanta.