Amstelvener Penterman zet record ‘kampvuurliedjes zingen’ neer

AMSTELVEEN – Amstelvener Michel Penterman organiseerde zaterdag 22 december het ‘Wereldrecord Kampvuurliedjes Zingen en Spelen Indoor’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Het record is gevestigd. Al was dat niet zo moeilijk, het record bestond namelijk nog niet.

De recordpoging had plaats bij Day Foodbar op het Stadsplein. Daar had men in een tent gelegenheid om mee te spelen en te zingen met de bekendste kampvuurliedjes.

Penterman is blij met het record, maar uiteindelijk nog blijer met het echte doel: zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. ,,Dat is gelukt, we hebben ondertussen meer dan €700 opgehaald, mede door een schenking van de bedrijven Chordify.net en Day Foodbar Amstelveen. Met Gitaarles.nl hebben we het uiteindelijke bedrag afgerond naar een mooi bedrag dat het Rode Kruis kan gaan gebruiken.”

Hij vervolgt: ,,Wat iets minder goed gelukt is, is om zoveel mogelijk gitaristen hier naar toe te krijgen, maar des te meer zangers hadden we in het publiek. De avond is wat mij betreft dik geslaagd, mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligers en de ongekende talenten van diverse Amstelveense zangers en zangeressen.”