Blueslegende Matt Schofield treedt op in P60

 De in Engeland geboren gitarist, vocalist en songwriter Matt Schofield wordt algemeen beschouwd als één van de meest vernieuwende Britse blues artiesten van zijn generatie. Naast Eric Clapton en Peter Green staat hij in de top tien van de beste Britse blues-gitaristen ooit. Donderdag 6 december zijn Matt Schofield & The King’s Rhytm Crew te zien in P60. De Amsterdamse blues rock formatie Mississippi Mud Pie opent de avond.

De melodische, vloeiende stijl van Schofield samen met zijn gepassioneerde en emotionele live-optredens hebben hem tot één van de meeste populaire Blues-gitaristen gemaakt. Ter ere van het 15-jarig jubileum van het solo-debuut van Schofield met zijn originele Orgel Trio, heeft hij de release aangekondigd van een nieuw Trio-album voor begin 2019.

De avond wordt geopend door de Amsterdamse blues rock formatie Mississippi Mud Pie. De bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rockmuziek: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen en die een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Donderdag 6 december, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: P60