Bouw luxe appartementen Hudson’s Bay van start gegaan

AMSTELVEEN – De bouw van het luxe appartementencomplex boven de toekomstige parkeergarage Q-Park en Hudson’s Bay is van start gegaan. Kopers hebben voor dit project in de rij gestaan en Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon hebben woensdag het startsein gegeven.

3000 geïnteresseerden hadden zich gemeld voor de 45 woningen, daarom moest er een lotingsprocedure te pas komen om aan de uiteindelijke kopers te komen. Wethouder Raat geeft aan dat de helft van de kopers Amstelveners zijn. De kopers kunnen naar eigen inzicht de woning invullen. Ze krijgen de vrijheid om binnen de mogelijkheden en regelgeving de indelen van hun woning te bepalen. Naar verwachting wordt het complex eind volgend jaar opgeleverd.

De bedoeling is dat dit appartementencomplex de eyecatcher van het Stadshart wordt. ‘In het Stadshart moeten functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. Daarnaast wordt er duurzaam gebouwd. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en voorzien van zonnepanelen,’ zegt Wethouder Gordon.