Burgemeester zet vrijwilligers Rode Kruis in het zonnetje

AMSTELVEEN – Geborduurde gastendoekjes, gehaakte voetbalpoppetjes en versierde ansichtkaarten. De tientallen vrijwilligers van de CREA-groep van het Rode Kruis in Amstelveen hebben dit jaar bijna 11.000 euro verdiend voor het goede doel. Burgemeester Bas Eenhoorn bezocht woensdag de eindejaarsbijeenkomst van de organisatie om de vrijwilligers – afkomstig uit Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam – te bedanken voor hun inzet.

Enkele dames zetten zich al veertig jaar in voor het Rode Kruis. Zij ontvingen een certificaat en een medaille. “Het is geweldig om te zien met hoeveel bevlogenheid de vrijwilligers dit werk doen”, zegt de burgemeester. “Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”

De creaties van de vrijwilligers worden verkocht in de winkel van het Rode Kruis aan de Van der Leeklaan in Amstelveen.