College niet onder indruk kritiek SP toegankelijkheidssubsidie

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de SP is niet blij met hoe subsidie voor toegankelijkheid in Amstelveen wordt besteed. Volgens de partij wordt de subsidie alleen uitgegeven in de vastgoedsector terwijl zij liever hebben dat de subsidie wordt gebruikt om bijvoorbeeld bushaltes en parken te verbeteren. Het college van B&W is niet onder de indruk van de SP-kritiek

“De subsidie wordt gebruikt om gebouwen en huizen toegankelijker te maken, zodat Amstelveners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast betalen we maximaal 25%, de rest van de kosten zijn voor de eigenaar. De toegankelijkheid voor de inwoners in Amstelveen wordt hier beter van, dat is waar het ons uiteindelijk om gaat,” aldus het college.

Vorige week kwam de commissie Burgers en Samenleving bij elkaar om te vergaderen over een toegankelijker Amstelveen. De SP gaf aan het schokkend te vinden dat de subsidie in de vastgoedsector wordt gebruikt en niet om openbare ruimtes in de stad op te knappen. Volgens de partij kregen zij geen steun van de andere fracties omdat iedereen ‘moe was en naar huis wilde.’