Expositie Jan Verschoor in Museumhuis

AMSTELVEEN – Op de bovenverdieping van het Museumhuis waar de kunstenaar ook woont, maakt Jan Verschoor nieuwe objecten van messing, blik en objecten in gemengde techniek met kralen. Het Museumhuis toont behalve deze objecten ook bronzen beelden en glassculpturen van de hand van Jan Verschoor. Zijn huis is een verlengde van het Museum Jan van der Togt en toont in een intieme ambiance de enorme veelzijdigheid van deze kunstenaar. In het Museumhuis bent u tot en met 3 maart 2019 van harte welkom tijdens de openingstijden van Museum Jan van der Togt.

Zijn inspiratie vindt zijn oorsprong in een ontmoeting ruim 22 jaar geleden aan het atelier van César (1921-1998) in Parijs, die naast grote beelden in brons ook objecten maakte van blik. Een mooi en zeer bekend kunstwerk is een werk gemaakt van colablikjes. Dit kunstwerk is te bewonderen in het Museumhuis, te midden van de werken van Jan Verschoor. César maakte zijn objecten dan van blikjes, Jan Verschoor maakt voor zijn objecten gebruik van koektrommels en blik. Deze nieuwe objecten zijn wederom een bewijs van de enorme energie en creativiteit van deze innemende kunstenaar.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, www.jvdtogt.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.