Geen Amstelveense kinderen die in aanmerking komen voor ‘kinderpardon’

AMSTELVEEN – Voor zover bekend zijn er in Amstelveen geen kinderen die in aanmerking zouden komen voor een eventueel kinderpardon. Dit laat het Amstelveense college van B&W weten naar aanleiding van een ingetrokken motie van GroenLinks in de raadsvergadering van november.

In een een brief aan de gemeenteraad schrijft het college: ,,Wij hebben onderzocht of in Amstelveen op dit moment kinderen wonen die – vanuit een asielprocedure, meerjarig verblijf in Nederland en dreigende uitzetting vanwege uitgeprocedeerd – in een situatie zitten die maakt dat zij op enige wijze voor een zgn. Kinderpardon in aanmerking zouden kunnen komen. Het college heeft navraag gedaan bij vluchtelingenwerk, scholen en eigen hulpverleners. Hoewel het college gelet op de verblijfsstatus van zulke kinderen nooit volledige zekerheid kan geven, hebben wij op basis van de reacties op deze navraag de indruk dat hier momenteel geen kinderen in zo’n situatie verblijven.”