Handtekeningenactie tegen betaald parkeren Keizer Karelpark Oost

AMSTELVEEN – Bewoners en ondernemers in Keizer Karelpark Oost zijn niet blij met het besluit van de gemeente om daar betaald parkeren in te voeren. Ze zijn verbaasd, snappen niet waarom de beslissing is genomen en voelen zich overgeslagen in de ontwikkeling van de plannen. Inmiddels zijn ze een handtekeningenactie tegen de beslissing gestart.

Bernadette Verheggen is één van de bewoners van Keizer Karelpark Oost die verbaasd is over het besluit en er niet blij mee is. ‘Er wordt gezegd dat er hier al jaren een stijgende lijn aan de gang is qua parkeerdruk, maar wij krijgen daar geen informatie over. We zijn wéér overrompeld door de gemeente, zonder communicatie, zonder aankondiging, zonder raadpleging over dit voornemen. Het is dus het proces dat niet deugt en de inhoud die niet deugt,’ aldus Verheggen.

Veel ondernemers aan de Lindenlaan vrezen omzetdaling als gevolg van het betaald parkeren en zijn daarom ook tegen het besluit. ‘Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat als je hier betaald parkeren krijgt, dat je dan als supermarkt die bijvoorbeeld een banaan verkoopt of een snackbar die een frikandel verkoopt, wordt overgeslagen door de klant. De klant wil niet, naast wat ie komt kopen, óók nog parkeergeld betalen en gaat wel ergens anders naartoe,’ zegt Jaap Buijs, eigenaar van Café The Pub en Snackbar Mr. Ed.

Verheggen is een handtekeningenactie tegen het besluit van de gemeente gestart. Buijs heeft hem ondertekend en heeft zijn klanten ook aangeraden om hetzelfde te doen. Deze actie lijkt effect te hebben, want Verheggen is nu samen met een aantal andere bewoners uitgenodigd door wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening om te komen praten over het besluit.