Inspectie Gezondheidszorg weer tevreden over Annatommie mc

AMSTELVEEN – Annatommie Medisch Centrum kan de goedkeuring van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd weer verdragen. Afgelopen zomer kreeg Annatommie een zogenoemde aanwijzing van de inspectie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft deze aanwijzing op Annatommie mc nu beëindigd. De aanwijzing hield in dat Annatommie mc de kwaliteit en veiligheid van de zorg op zeven punten moest verbeteren.

,,Annatommie mc heeft deze punten nu verbeterd. De inspectie heeft er vertrouwen in dat Annatommie mc haar verantwoordelijkheid zal nemen om de kwaliteit en veiligheid op hetzelfde niveau te houden of nog verder zal verbeteren. Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd. De inspectie zal Annatommie mc blijven volgen in haar reguliere toezicht,” vermeldt de inspectie op haar website.

De directie van Annatommie mc reageert opgetogen: ,, Wij zijn trots dat wij binnen de door de IGJ gestelde termijnen de opgelegde maatregelen hebben opgevolgd. De afgelopen maanden hebben wij gericht verbeterstappen gezet, maar ook in de gehele organisatie een verbetercultuur ingericht. Met dank aan de inspectie, hebben wij iedereen in de organisatie nog beter kunnen betrekken en kunnen overtuigen van het belang van kwaliteit en veiligheid van zorg en hoe een ieder daar een bijdrage aan kan en moet leveren.”