Jacqueline Koops wordt burgemeester van Heerde

AMSTELVEEN – Voormalig Amstelveens wethouder Jacqueline Koops-Scheele wordt burgemeester van de gemeente Heerde. De ChristenUnie-politica werd maandag unaniem voorgedragen door de gemeenteraad van de Veluwse gemeente. Koops was na haar periode als wethouder in Amstelveen ook nog wethouder in de gemeente Stichtse Vecht.

,,Ik ben superblij,” zegt ze in een reactie tegen regionale krant de Stentor. ,,Heerde is een groene gemeente, op de Veluwe, met veel gemeenschapszin. Mensen kijken naar elkaar om. Ik denk dat ik daar heel erg kan aarden.”

Koops hoopt zo snel als mogelijk woonplaats Amstelveen te kunnen verruilen voor Heerde. ,,Ik ben een alleenstaande moeder* en heb twee jonge kinderen die met me mee verhuizen. Het liefste wil ik voordat ik op 1 februari aan de slag ga een woning gevonden hebben, als het lukt. Desnoods ga ik eerst een tijdje huren, want ik wil liever niet dagelijks heen en weer reizen.”

* Koops verloor in maart 2017 haar man Stephan na een kort en intens ziekbed.