Knight of the guitar ft. Jan Akkerman in P60

 Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother’s Finest), Leif de Leeuw en Ruben Hoeke. Een indrukwekkend gezelschap van vijf topgitaristen die samen komen in Knight Of The Guitar om hun krachten te bundelen. Vrijdag 11 januari staan ze samen met de Jan Akkerman Band en vocalisten Laurie Akkerman en Brown Hill op het podium van P60.

Jan Akkerman is al meer dan vijftig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen in Nederland. Bekend is van bands als Focus en Brainbox en werkte Akkerman daarnaast ook samen met een scala van artiesten als BB King, Ice-T en Charlie Byrd. Een tijd geleden kwam Jan Akkerman om jaarlijks rond zijn verjaardag een muzikaal evenement te organiseren met verschillende topmuzikanten. Zo kwam ook Knight Of The Guitar tot stand.

De Amsterdamse jazzmuzikant Anton Goudsmit werd bekend als gitarist van New Cool Collective en The Ploctones. Tijdens zijn carrière mocht hij al de felbegeerde Boy Edgar prijs in ontvangst nemen en in hetzelfde jaar ontving hij ’t Duveltje voor beste popgitarist.

John Hayes is vanaf de jaren ’90 lid van Mother’s Finest ( ‘Baby Love’) waar hij de band nieuwe wegen liet bewandelen en funk nog vetter en toegankelijker maakte. Naast zijn werk in Mother’s Finest trad hij ook op met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl , The Beastie Boys en Herman Brood and His Wild Romance

De jongste telg van dit gezelschap, Leif de Leeuw. Nog maar begin twintig, maar al in het bezit van meerdere prijzen als gitaartalent van het jaar en beste gitarist van de Benelux. Samen met de Leif de Leeuw Band bracht hij het album ‘Leelah’ uit en op dit moment is hij druk bezig met de opvolger van dit album.

Ruben Hoeke werkte al samen met Jan Akkerman, maar hij stond ook op het podium met Thé Lau en Wouter Planteteijdt. Ook vroeg Mick Taylor ( ex- Rolling Stones) hem voor in zijn begeleidingsband.

Vrijdag 11 januari, aanvang 20.45 uur. Meer informatie: P60