Meer wegwerkzaamheden op de Bovenkerkerweg

AMSTELVEEN – Het blijft nog even een rommelige situatie op de Bovenkerkerweg. Werd eerder al de kruising met de Zagerij en de Willem Dreesweg onder handen genomen, Sinds maandag 3 december is het stuk tussen Spinnerij en de Beneluxbaan aan de beurt. De werkzaamheden duren tot 17 december.

Een gedeelte van de asfaltverharding op de Bovenkerkerweg wordt hersteld, tevens vinden er werkzaamheden plaats aan het naastgelegen voetpad en de afwatering van de rijweg.

Op de Spinnerij worden werkzaamheden uitgevoerd aan de rechtsaf-strook. Onderzoek wijst uit dat er nagenoeg geen rechtdoorgaand verkeer van de Spinnerij richting Poortwachter gaat. In de nieuwe situatie is rechtdoorgaand verkeer daarom niet meer mogelijk. Zo kan het verkeer vanuit de andere richtingen makkelijker doorstromen. De rechtsaf-strook wordt een vrije rechtsaf-beweging naar de Bovenkerkerweg.

Op de Bovenkerkerweg zal er sprake van verkeershinder zijn in verband met de afzetting van een rijstrook. De rechtsaf-strook van de Spinnerij naar de Bovenkerkerweg is afgesloten. Verkeer vanaf het bedrijventerrein richting Amstelveen-Zuid en Uithoorn wordt omgeleid via de Bouwerij en Zagerij.