Minderjarige vluchtelingen vermist vanuit Amstelveen

AMSTELVEEN – Twee minderjarige broers Iyed en Mohammed Soltani worden sinds zondag 25 november vermist vanuit Amstelveen. De twee broertjes, 14 en 12 jaar oud, zijn samen weggelopen vanaf hun tijdelijke opvangadres in Amstelveen. De minderjarige vluchtelingen zijn zonder hun ouders naar Nederland gekomen.

Iyed is 14 jaar oud, 1.50m lang en heeft een slank postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft donkerbruin halflang en opgeschoren haar. Hij was gekleed in een donkere joggingbroek en een donkere halflange winterjas en had een zwarte Nike-rugzak bij zich. Hij spreekt Arabisch en Frans.

Zijn broertje Mohammed is 12 jaar, eveneens 1.50m lang, heeft ook een slank postuur en een lichtgetinte huidskleur met zwart haar. Hij droeg een joggingbroek en een rode jas en had een lichtblauwe rugtas bij zich. Mohammed spreekt alleen Arabisch.

Heeft u de broertjes gezien of heeft u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of via het online tipformulier op de website van de politie.

Foto: Politie