Nieuwe bewonersgroep wijst regering op belang Schiphol

SCHIPHOL – Voorstanders van luchthaven Schiphol hebben zich verenigd in de bewonersgroep ‘Wij wonen en werken bij Schiphol’. De groep heeft een manifest geschreven waarin zij de regering oproept om oog te hebben voor mensen die hun brood verdienen met de luchtvaart. Het manifest wordt al door ongeveer 750 mensen ondersteund.

Volgens de groep wonen tienduizenden gezinnen met plezier in de buurt van Schiphol. ,, Meer dan 300.000 gezinnen in Nederland leven van de luchtvaart. Luchtvaart draagt 27 miljard euro bij aan de Nederlandse economie. Dankzij de luchtvaartsector is Nederland verbonden met 326 directe bestemmingen. Wij zijn de mensen achter die cijfers. Wij danken onze baan aan de luchtvaartsector. En we wonen bovendien met veel plezier in de buurt van Schiphol,” wordt in het manifest geschreven,

Plannen zoals vliegbelasting ziet de groep niet zitten. Er wordt gevreesd dat deze maatregel ervoor zorgt dat de Nederlandse banen in en om Schiphol dan naar het buitenland zullen verdwijnen: ,, Schiphol bestaat al meer dan 100 jaar. Iets om trots op te zijn. Het kabinet heeft plannen om een vliegbelasting in te voeren. Dit doet niets voor het milieu maar brengt wel onze broodwinning in gevaar. Als Schiphol niet meer aantrekkelijk is, vliegen mensen via België en Duitsland. Nederland heeft dan het nakijken en de CO2-uitstoot stopt niet bij de grens. We willen graag onze baan kunnen behouden en onze woning in de buurt van Schiphol kunnen blijven betalen.”

Het complete manifest is te lezen op www.ikwoonenwerkbijschiphol.nl.