Nieuwjaarsduik 2019 Oude Dorp Uithoorn

UITHOORN – De Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter organiseert op 1 januari een grote nieuwjaarsduik. In het oude dorp aan het Marktplein in Uithoorn wordt dan massaal de Amstel ingesprongen om 2019 fris en feestelijk in te luiden. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er een speciaal bibberbad.

Deze grote nieuwjaarsduik is de kick off van KiKaRow 2019, een landelijk roei-evenement om geld op te halen voor onderzoek naar de langetermijneffecten van kankerbehandeling bij kinderen. Deze stichting maakt volgend jaar een grote roeitocht door heel Nederland, om het streefbedrag van € 500.000,- op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

Door de kou van de Amstel op nieuwjaarsdag te trotseren kun je meewerken aan een mooie opbrengst voor KikaRow. Ieder tientje telt. Daag elkaar uit en doe mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Spring in de Amstel of in het bibberbad; het is natuurlijk het leukst als je met vrienden, familie, collega’s of je hele sportteam komt. Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Hier kun je ook een sponsorformulier downloaden.

Programma 1 januari 2019.  Locatie: Evenementensteiger Marktplein Uithoorn.

12:00 tot 12:45 uur.  Aanmelden en mogelijkheid tot betalen van sponsorgelden.
12:45 uur Opwarming voor de sprong.
13:00 uur Bibberbadduik.
13:30 uur  Amstelduik 12+.

De festiviteit wordt ondersteund door gezellige muziek, horeca en veel vrijwilligers. Tevens sponsort Unox de erwtensoep en de verplichte mutsen. Heeft u toch nog een vraag? Mail dan naar nieuwjaarsduik@mdr.nu of bezoek de site www.mdr.nu.  Nog enkele voorwaarden:

● Schoenen en muts zijn verplicht. De gesponsorde muts ontvangt u bij aanmelding.

● Sponsorgelden kunnen worden overgemaakt op de rekening van KikaRow, betalen kan vooraf of op de dag zelf. (voorkeur heeft overmaken vooraf)

●  Voor springen in koud water is een goede gezondheid vereist.

● Geniet van de nieuwjaarsduik maar let op de risico ‘s. U.R.K.V. Michiel de Ruijter volgt de adviezen van de GGDGHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). Deze kunt u vinden op de website van de ggd.

● Houd de website in de gaten omtrent de weersomstandigheden. Bij een bevroren Amstel gaat iedereen springen in het bibber bad met ijskoud Amstelwater.