Inbrekers Middenhoven werden betrapt door rechercheur in vrije tijd

AMSTELVEEN – Na de grootschalige zoekactie naar de inbrekers afgelopen dinsdag, is bekend gemaakt dat de inbrekers op heterdaad betrapt zijn door een rechercheur en haar partner.

De rechercheur die werkzaam is bij de politie Amsterdam trof rond 20:00 een verdachte situatie aan bij de voordeur van een woning aan de Nessermolen. Ze is op dat moment buiten dienst, maar heeft meteen haar collega’s gebeld. Wanneer zij en haar partner op de inbrekers afstappen, zien zij de inbrekers zonder buit wegrennen richting de Dr. Willem Dreesweg. Een verdachte stapte in een auto en reed weg, en de andere vluchtte te voet. Na de omschrijving van de partner van de rechercheur weet de politie rond 20:15 de bestuurder aan te houden. Ondertussen inspecteerde een speurhond de omgeving van de woning en daarbij is een tas met inbrekerswerktuig gevonden. Medewerkers van Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek ingesteld op de plaatsen delict. De 21-jarige verdachte uit Amsterdam zit momenteel nog vast.

Foto: VTF