Rekenkamercommissie onderzoekt schuldhulpverlening in gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN – De Rekenkamercommissie gaat onderzoek doen naar de schuldhulpverlening door de gemeente Amstelveen. Met dit onderzoek hoopt de gemeente inzicht te krijgen in de effectiviteit van deze hulpverlening.

De gemeente Amstelveen wil problematische schulden voorkomen door middel van een integraal aanbod aan hulpverlening. Het doel van de schuldhulpverlening is om te zorgen dat de inwoners die in de schulden zitten gewoon deel kunnen nemen in de samenleving. Dit onderzoek moet voornamelijk inzicht brengen in de effectiviteit en het functioneren van deze hulpverlening

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau BMC Onderzoek en duurt naar schatting een half jaar. Met de inzichten die vergaard worden door dit onderzoek, wil de gemeente de hulpverlening in Amstelveen verbeteren.