Schrijfworkshop ‘Creëer een personage’ door Hetty Kleinloog

 Het schrijversvak bestaat uit veel verschillende aspecten. Zonder een goed idee voor een verhaal ben je nergens, maar wat dacht je van het uitdenken en tot leven wekken van de personages? Voor mensen die benieuwd zijn hoe andere schrijvers dit aanpakken en zich hier verder in willen ontwikkelen worden er op zaterdag 5 januari en zaterdag 19 januari speciale workshops georganiseerd onder leiding van Hetty Kleinloog in de Bibliotheek Stadsplein in Amstelveen.

Schrijvers hebben verschillende methodes om personages te beschrijven. Van het kijken in de eigen ziel tot het zich verdiepen in de levensverhalen van bijzondere figuren die in hun levens voorbij komen. Denk aan personages als Harry Potter en Pipi Langkous en hoe je deze bijna persoonlijk denkt te kennen dankzij de schrijvers die hen ongelofelijk gedetailleerd hebben neergezet. In de schrijfworkshops leer je hier meer over.

Hetty Kleinloog is auteur en scenarioschrijfster, schreef de roman ‘Volle bloei’ en werkte als dialoogschrijfster, storyliner en eindredacteur mee aan series als ONM, Spanga’s en GTST. Daarnaast vindt ze het ontzettend leuk om haar kennis te delen en dit doet ze graag weer op zaterdag 5 en zaterdag 19 januari in de Bibliotheek Amstelland in Amstelveen. Haar schrijfworkshop staat die dagen volledig in het teken van het ontwikkelen van personages voor fictieve verhalen. De workshop is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende schrijvers. 

Schrijfworkshop ‘Creëer een personage’ door Hetty Kleinloog. Zaterdag 5 en zaterdag 19 januari, van 13.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.debibliotheekamstelland.nl en leden krijgen korting.