Taalpunt Participe Amstelland geopend met chocoladeletters

AMSTELVEEN – In ontmoetingscentrum De Meent werd vorige week een Taalpunt geopend. Het Taalhuis, Stichting Wereldbuur, Participe Amstelland, Amstelveenvoorelkaar, Stichting Lezen & Schrijven, medewerkers van de Openbare Bibliotheek Amstelveen en natuurlijk vrijwilligers plus taalmaatjes – alle pilaren waar het Taalpunt op leunt, waren vertegenwoordigd. Met een set chocoladeletters van het woord T.A.A.L.P.U.N.T. was de officiële opening een feit.

Taalpuntmedewerkers Marleen Hensbergen en Door de Flines lieten de aanwezigen ervaren wat het is om een taalachterstand te hebben. Dat leverde een interessante discussie op over ambtelijk taalgebruik en wethouder Marijn van Ballegooijen vertelde dat de gemeente Amstelveen bezig is om alle standaardbrieven onder de loep te nemen en waar mogelijk eenvoudiger taal te gebruiken om dezelfde boodschap over te brengen.

Het Taalpunt is te bezoeken op donderdagen van 17:00 tot 19:00u, om informatie en advies te krijgen over alles wat te maken heeft met de Nederlandse taal. En met het verhogen van vaardigheid in het omgaan met computers. Zou jij mensen willen ondersteunen in het oefenen met Nederlands? Dan wijzen de medewerkers van het Taalpunt je de weg. Of ken je iemand die baat zou hebben bij een cursus of een coach op het gebied van Nederlands? Dan kan deze persoon ook daar terecht!