Technocabaretduo Matroesjka te zien in Griffioen

 Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Brainwash is op vrijdag 4 januari te zien in cultuurcentrum Griffioen.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gruwelijk goede recensies voor hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees. De Matroesjka’s waren vaste columnisten in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in Brainwash jouw hersenpan te kraken.

Vrijdag 4 januari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen