Voedselbank en restaurant Eten in de Olmen hoeven niet te verhuizen

 De Voedselbank en restaurant ‘Eten in de Olmen’ kunnen op dezelfde locatie blijven. De eigenaar van het pand aan de Landtong, woningcorporatie Woonzorg, biedt beide organisaties de mogelijkheid om het huurcontract de komende vijf jaar te verlengen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente en Woonzorg.

De voedselbank en het restaurant zijn tijdelijk gehuisvest in de accommodatie van Woonzorg achter winkelcentrum Groenhof, waar plannen zijn voor nieuwbouw. Wethouders Marijn van Ballegooijen (Zorg) en Rob Ellermeijer (Wonen) verrasten de medewerkers woensdag 19 december met het goede nieuws tijdens de lunch. Een welkome kerstboodschap, vond ook de voorzitter van de Voedselbank Annick Visser.

“Dat we hier kunnen blijven  brengt enorm veel rust voor de vrijwilligers. Nu kunnen we vanuit onze vertrouwde locatie verder bouwen en ons nog meer richten op ons primaire werk: een gevarieerd en gezond voedselpakket voor onze cliënten”, aldus Visser.

Wethouder Ellermeijer sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. “Het werk dat hier wordt gedaan is enorm belangrijk voor Amstelveen. We zijn blij dat beide organisaties nu zekerheid hebben over de huisvesting de komende vijf jaar.”