Zaterdag Kerstsamenzang bij Urbanuskerk Bovenkerk

AMSTELVEEN - Voor het eerst in de geschiedenis van Bovenkerk wordt zaterdag 22 december een kerstsamenzang voor alle dorpsgenoten en verdere belangstellenden bij de Urbanuskerk aan de Noorddammerlaan.

Het idee om een kerststal in de tuin te zetten heeft volgens de organisatie alle verwachtingen overtroffen. ,,De stal lijkt wel een paleisje. En dan de verlichting… Een prikkabel met lampjes was het idee, maar is nu een sfeervolle verlichting met duizenden lampjes. En dan niet één kerstboom naast de stal, maar tientallen,” zegt Chris van den Helder.

Wie zaterdag in de juiste kerstsfeer wil komen, is van harte welkom in Bovenkerk bij Kerst aan de Poel. ,,Wij zorgen voor de inwendige mens met voor ieder wat wils. En natuurlijk gaan we met elkaar kerstliederen zingen met ondersteuning  van een gelegenheidskoor dat bestaat uit kinderen en volwassenen. Tussen de liederen door gaan we het kerstverhaal vertellen en nog eens honderden kaarsen ontsteken.”

Vanaf 17.00 uur wordt er verzameld rond de kerk. Om 18.00 start het kerstverhaal en het zingen van de bekende kerstliedjes.

Alle baten tijdens deze avond gaan naar de actie: ‘Help ons uit de brand’.

Foto: Afgelopen weekend werd er al hard gewerkt aan de bouw van de kerststal. (via Facebook)