50.000 euro voor Amstelveense leerlingen uit arme gezinnen

AMSTELVEEN – Het college van B&W heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van basisschoolleerlingen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Het college vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan school-activiteiten.

Het bedrag van 50.000 euro is bedoeld voor alle publieke openbare scholen. Wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen overhandigden maandag 14 januari het bedrag symbolisch aan de schoolbesturen in de personen van Frans Cornet en Marlies Verkuijlen. Zij deden dat samen met kinderburgemeester Jara Zurr.

Met dit extra geld komt een wens in vervulling van de kinderburgemeester. Een van haar speerpunten is dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan activiteiten in en om de school. Het college vindt dat ook heel belangrijk en heeft daarom besloten tot deze extra subsidie. De scholen kunnen het naar eigen inzicht uitgeven. De leraren weten precies welk kind het nodig heeft.

Wethouders Berkhout en Van Ballegooijen: “De scholen kunnen met dit budget een positieve bijdrage leveren aan de schoolloopbaan van kinderen op hun basisschool. Een belangrijke periode in hun jonge leven. Zo worden deze kinderen minder gepest, krijgen meer zelfvertrouwen en worden hun kansen in de maatschappij vergroot.”