Ahmadiyya Moslim Gemeenschap ruimt Amstelveens vuurwerkafval op

AMSTELVEEN – Net als voorgaande jaren zijn leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap op nieuwjaarsdag in alle vroegte de straat opgegaan om vuurwerk op te ruimen. Vuurwerk van anderen, want zelf steken ze niets af.

De leden verzamelden zich in Amsterdam al om 6.45 uur in de moskee en gingen na het eerste gebed van het jaar de straat op om de Amsterdamseweg schoon te maken. Ook de nieuwe imam Saeed Ahmad Jatt hielp dit jaar met het schoonvegen van de straten.

,,Tijdens het opruimen zijn we ook vuurwerk tegen gekomen dat niet was afgegaan, deze opruimactie zorgt dus ook voor een stukje veiligheid,” aldus een van de woordvoerders.

Ruim twintig jaar geleden nam de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap (oudste moslimgemeenschap van Nederland) voor de eerste keer het initiatief om tijdens nieuwjaarsdag de straat op te gaan om vuurwerkafval op te ruimen.