Alzheimer Café: wetenschappelijk onderzoek naar dementie

 Gespreksleider Job van Amerongen spreekt met Ellen Tiemersma en Deborah Zinger (resp. onderzoekarts en studiecoördinator bij het Brain Research Center) over de ontwikkelingen binnen het wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Deze bijeenkomst – georganiseerd door het Alzheimer Café – vindt plaats op donderdag 24 januari in woonzorgcentrum ‘De Luwte’.

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de hersenziekten die dementie veroorzaken. Van die hersenziekten is de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm. Minder bekende vormen zijn vasculaire, frontotemporale en Lewy-Body dementie.

Ellen Tiemersma en Deborah Zinger informeren u over de stand van zaken van het onderzoek. Daarbij gaan ze in op de oorzaken van de verschillende vormen van dementie en de ontwikkeling van behandelmethoden. Grote vraag is natuurlijk of er op afzienbare termijn succesvolle behandeling van dementie is te verwachten. Maar ook of er een verband is tussen onze leefwijze en dementie, en zo ja, kunnen we dan wellicht zelf helpen de kans op dementie te verkleinen.

U bent van harte welkom op donderdag 24 januari in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.