Amsterdamse Bos decor om van je burn-out af te komen

AMSTELVEEN- In Nederland lopen ieder jaar meer dan een miljoen mensen risico op een burn-out. Liselotte Betist is een burn-out coach, ze helpt mensen in de regio Amstelveen om van hun burn-out af te komen. In haar methode speelt het Amsterdamse Bos ook een grote rol.

Mensen die last hebben van veel stress in hun leven hebben moeten zich bewust zijn van de problemen met een burn-out. Hoewel de term ‘burn-out’ vaak wordt gebruikt wanneer we over stress praten weten veel mensen niet precies wat een burn-out is, of hoe deze problemen worden veroorzaakt.

Een burn-out is mentale, emotionele en fysieke uitputting na een periode van langdurige druk of stress. Dit hoeft niet perse werkgerelateerd te zijn, maar het kan ook een combinatie van verschillende factoren zijn, zoals een verhoogde werkdruk in combinatie met een verbouwing of een aangrijpende gebeurtenis, onverwerkt trauma, of iemand die thuis langdurig ziek zit.