Benefietconcert voor Bovenkerkse Urbanus in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Een benefietconcert voor de Urbanuskerk wordt op zondag 3 februari om 12.00 uur gegeven in de Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a. Het concert duurt een uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan herstel van de Urbanus in Bovenkerk, die zoals bekend in het najaar door brand ernstig is beschadigd. Het concert wordt gegeven door het vrouwenkoor, Lyda’s Ladies, dat bestaat uit twaalf zeer enthousiaste zangeressen.

Lyda’s Ladies heeft in het verleden onder meer ook in de Urbanus concerten verzorgd en verleent nu geheel belangeloos medewerking. Het koor staat onder leiding van zangpedagoge Lyda van Tol, die het leeuwendeel van de begeleiding ook op zich neemt op de vleugel van de Kruiskerk. Medewerking verlenen verder Tony Rous en Gregor Overtoom, viool.

Er is een zeer afwisselend programma samengesteld door het koor en hun dirigent. Vocale muziek uit de vroege barok (Monteverdi) wordt uitgevoerd, naast prachtige romantische werken (bijv. Schuberts Ständchen) en stukken uit de twintigste eeuw (Edgar Elgar). Ook de lichte muze wist de Ladies  te inspireren: Cole Porters song Ev’ry time we say goodbye wordt sprankelend  gebracht en levert ook de titel van dit programma Such an air of spring. Begin februari als de sneeuwklokjes zich al weer laten zien, wekt deze titel de verwachting dat ook in de Urbanus over enige tijd weer volop muziek zal klinken.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.